RENTAT DIARI DE BOLQUERS DE TELA
Per poder fer un rentat òptim diari dels bolquers de tela primer necessitem tenir a punt el material:
- Un cubell o gibrell (si és amb tapa millor, per evitar males olors) on deixar els bolquers bruts mentre no en tenim prou per fer una rentadora.
- Una pica on fer l’esbandit.
- Una rentadora.
- Detergent apte.
- Percarbonat.
- Anticalç (si no tenim aigua tova).
- Un raspallet o pala per ajudar a eliminar les caques.
Quan el nostre nadó fa pipi, els bolquers i els posarem directament el gibrell o cubell. Si fa caca, haurem de llençar-la al vàter o a les escombreries i esbandir amb aigua freda (l’aigua calenta fixa el color). Després els escorrerem amb les mans el màxim que puguem i els posarem al cubell.
EMMAGATZEMAT: Els deixarem com a màxim de 2-3 dies emmagatzemats. Recomanem posar-los al cubell el més desmuntats possible, és a dir, separarats els absorbents dels cobertors, i amb els velcros ja tancats a punt per quan posem la rentadora.
QUANTITAT: Quan preparem la rentadora la carregarem un màxim de ¾ de la seva capacitat. Això és així perquè interessa que els bolquers es netegin amb el fregament i si està massa plena aquest no serà l’òptim.
PRE-RENTAT: Tenim l’opció de fer un pre-rentat de bolquers en cas que veiem que estan molt bruts. El farem sense detergent, només amb aigua freda, per això s’ha de fer fora del programa de la rentada principal.
PROGRAMA: Preparem un programa que duri entre 1h i mitja i 2 hores aproximadament. Això dependrà de cada rentadora. Programarem a 40°C i centrifugat a 800 rpm. Hi ha fabricants que permeten un centrifugat amb més força però recomanem a 800 rpm per no malmetre les gomes, sempre duraran més els bolquers, malgrat puguin trigar una mica més en assecar-se.
DETERGENT: Pel que fa la quantitat de detergent, posarem la que recomana el fabricant per roba molt bruta (o una mica menys) i en triarem un que no porti més de un 5% de sabó (pots consultar AQUÍ si el teu detergent és apte). Afegirem també un parell de culleradetes de postre de percarbonat i una pastilla d’anticalç al tambor (si teniu descalcificador no caldrà).
PERCARBONAT: El percarbonat el que fa és que ajudar al detergent a penetrar a les taques, i a més és un blanquejant potent. No és un substitut del detergent, això ha de quedar clar. Té molts altres usos però nosaltres explicarem com fer-lo servir pels bolquers. Aneu amb compte amb les peces de roba delicada, no es recomana el seu ús.
ESBANDIT EXTRA: També podem afegir un esbandit extra al final per intentar treure el màxim de sabó possible. Hi ha qui no ho recomana en funció de com de dura sigui l’aigua, si és molt dura podeu afegir una pastilla anticalç a l’esbandit extra, però no recomanem fer sempre l’esbandit extra.
ASSECAT: Per acabar els posarem a assecar. En cas que tingueu secadora, només hi posarem els absorbents, els cobertors no, per tant els bolquers tot en un, no hi poden anar. En cas de no tenir secadora, posarem els absorbents al sol. El sol és el nostre gran al·liat ja que apart d’assecar i treure les taques, també desinfecta. Assegureu-vos que no queden plecs, sobretot en els absorbents que son dobles, si queden humits hi ha risc que s’hi facin fongs. Els cobertors els posarem a l’ombra, per mantenir les propietats del teixit impermeable. Intentarem estendre’ls en horitzontal o de la manera en que menys puguin cedir les gomes, altre cop per mantenir-ne la vida útil. També evitarem posar-los davant de fonts de calor directe (damunt de radiadors, etc…).
I recordeu: “El millor residu és el que no es genera”.
Moltes gràcies per llegir-nos. Si aquest post t’ha resultat útil, comparteix!
Qualsevol pregunta no dubteu en contactar.
I si voleu compartir què us ha funcionat a vosaltres deixeu-nos un comentari. Gràcies!
Pingback: QUAN I COM FER UNA SOPA DE BOLQUERS O DECAPAT? – CULETS DE TELA
Bona tarda!!! En les especificacions del sabó BioBel per bebés i roba delicada, la sèrie es apte per bolquers de tela.
“Es apto para pañales de tela. Pueden conocer más acerca de este tema en nuestro apartado “Especial Bebés”.
Gràcies
Si, ho sabem, de tota manera a fluff love, que és la font de la qual ens en refiem per fer aquest article, no en recomana l’ús.
És per això que nosaltres prefereim no recomanar-lo!
Gràcies Verónica.