PERQUÈ EM FAN PUDOR ELS BOLQUERS DE TELA?

PERQUÈ EM FAN PUDOR ELS BOLQUERS DE TELA?

Un bolquer net no ha de fer olor a res, i ningú vol que els seus bolquers de tela facin pudor. 

És evident que no faran aquesta olor química i a perfum que fan els bolquers d’un sol ús, i és que precisament per això són tan dolents per a la pell del nostre nadó. Tot i així, a vegades les famílies ens trobem que els nostres bolquers fan pudor a amoníac. 

En primer lloc, hem de diferenciar entre la olor que fa un bolquer després d’un pipi o fins i tot la olor a pipi concentrat després de tota la nit (i això serà el normal…) i la olor forta a amonïac que fins i tot ens pot fer picor el nas i plorar els ulls despres que el nostre nadó hagi embrutat el bolquer.

Si ens trobem en aquesta segona casuística o en que notem mala olor als nostres bolquers quan estan nets pot ser per diverses raons: 

  1. ACUMULACIÓ DE DETERGENT 

Més detergent no significa més net. És important posar la quantitat adequada de detergent a cada rentada. Malgrat això, posar-ne massa no ha de ser un problema si l’esbandit és el correcte. Per tant, estarem atentes al cicle de rentat en el moment de l’esbandit per veure si queden bombolles i/o espuma. Si és així, és possible que els nostres bolquers no estiguin quedant ben esbandits. 

SOLUCIÓ: farem un esbandit extra als nostres bolquers, amb una pastilla anticalç i sense detergent. Si seguim veient espuma, repetirem el procés. 

No tinguem por a ajustar la quantitat de detergent, sobretot a les primeres rentades, un cop tinguem la mida presa, tot serà més senzill. 

  1. ACUMULACIÓ D’AMONÍAC

L’amoníac apareix quan el pipi està en descomposició, per tant, pot aparèixer molt fort quan un bolquer porti massa dies sense rentar. En aquest cas, segurament amb una rentada no n’hi haurà prou, haurem de fer un pre-rentat per eliminar al màxim les restes que puguin quedar al bolquer. 

SOLUCIÓ 1: En primer lloc fer-nos amb un gibrell que transpiri, és a dir, que no sigui estanc. Pot tenir tapa però que tingui forats laterals per exemple. També podem fer servir una bossa estanca, feta del mateix material que els cobertors, ja que transpira però no traspassa. Recordar de rentar cada vegada la bossa juntament amb els bolquers. 

SOLUCIÓ 2: esbandir bé els bolquers amb aigua freda la caca i escorre’ls al màxim amb les mans perquè quedi el mínim d’aigua possible. Recordar de no deixar mai els bolquers en remull. 

  1. ACUMULACIÓ DE BACTERIS

Com en el cas anterior, si s’esbandeix malament un bolquer, la caca (els bacteris) farà que l’amoníac aparegui amb més rapidesa. 

SOLUCIÓ: Farem una rentada a 60 graus i afegirem una culleradeta (mida cafè) de percarbonat al calaixet. Si ho considereu oportú, incorporeu el percarbonat a la rutina diaria. 

I recorda que AVUI és un bon dia per començar a fer servir bolquers de tela!

 

Anna

CULETS DE TELA 

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cistella de la compra