PER QUÈ FER SERVIR BOLQUERS DE TELA?

PER QUÈ FER SERVIR BOLQUERS DE TELA?

Els bolquers de tela tenen molts tabús: “que si és molta feina”, “que si augmenta molt la despesa d’aigua”, “no podrem anar de viatge”, “quan surts a passejar és un rollo”, “aguanta poques hores”… Des d’aquí intentarem desmuntar aquests tabús i animar-vos a fer servir els bolquers de tela. 
És per això que el primer que farem és explicar-ne els beneficis. 

Per què fer servir bolquers de tela? 

El primer i potser el més important és el benefici pel teu nadó:

  1. Els nadons no tindran plàstic en contacte amb la seva pell durant les 24 hores del dia i pràcticament 3 anys; estan en contacte amb cotó o bambú majoritariament.
  2. Es minimitza el contacte amb l’orina i les deposicions amb la pell durant un llarg període de temps ja que es nota abans la humitat i propociem el canvi més sovint. 
    Això alhora porta a reduir dràsticament l’ús de cremes, ja que els canvis més perllongats porten a dermatitis o pells sensibles i encetades.
  3. Els infants se senten mullats i prenen consciència de les seves deposicions, per tant aprenen a controlar els esfínters abans que els infants que fan servir bolquers de plàstic.

Un altre benefici és pel planeta terra.

Està molt de moda això de que “no tenim planeta B”, però realment… què fem nosaltres per reduïr, reutilitzar i reciclar? 

El nostre lema és: “El millor residu és el que no es genera”, no deixem que els nostres nadons comencin la seva vida generant uns residus que trigaran aproximandament 500 anys a desintegrar-se. 

Sabieu que els bolquers de plàstic que ens venen com a “eco” necessiten llum i oxigen per desintegrar-se? als nostres abocadors aquests dos aspectes no es donen, per tant ja no son tant “eco”. 

Fem càlculs:

  • S’estima que un nadó fa servir aproximandament 3000 bolquers el seu primer any de vida.
    Si,si… 3000 bolquers en un any… imagineu quants en farà servir en els 36 mesos que farà servir bolquers. 
  • També s’estima que per cada 900 bolquers de plàstic se’n fa servir 1 de tela, quin canvi! 

És a les nostres mans reduïr!

Un altre benefici, indubtablement és l’econòmic.

  • Els bolquers de tela no s’han de prendre com una despesa, són una INVERSIÓ! Igual que invertim en la millor motxilla de porteig o la millor cadireta pel cotxe, pensem també en els bolquers!
  • Es calcula que per fer la roda rentat/assecat i sempre tenir-ne disponibles se’n necessiten entre 15 i 20. Això suposa una inversió d’uns 500€ aproximadament, però si calculem quants diners ens arribariem a gastar en bolquers de plàstic al llarg dels 3 anys, quedem esfereïdes: podem arribar a gastar entre 1500€ i 1700€ en bolquers!
  • Aquí no contem les tovalloletes d’un sol ús, que en gastem una mitjana de dues per cada canvi (per les quals també hi ha alternatives). *

També hi ha un benefici molt cuquil’estètic!

pots trobar tota la gama de colors, animals, fruites i mil formes, pots combinar-los amb la roba que porten o lluïr-los tal com son a l’estiu! Cada cop que canvies el bolquer pots aprofitar i ensenyar els colors, els animals i les formes al teu nadó. Al final veuras que fins i tot tenen preferències, com totes! 

I per últim, no cal que et trenquis el cap amb quina mida és la que necessita el teu nadó, no et quedis amb excedents de bolquers de plàstic perquè ja li van petits, no cal que et desplacis al supermercat a comprar-ne… Un bolquer unitalla pots fer-lo servir des dels 5kg fins que deixen el bolquer. Si tens dues criatures, no cal que busquis dues mides de bolquers, poden compartir bolquer després de cada rentat.  

Segur que totes les que heu arribat fins aquí és perquè teniu curiositat o si més no interès per deixar el món millor de com ens l’hem trobat. Estarem d’acord que l’educació dels nostres infants és el present i el futur de la nostra societat. És per això que cal predicar amb l’exemple, els infants són una esponja i aprenen imitant, i quin millor exemple que fer servir productes reutilitzables, beneficiosos per la salut, pel medi ambient i que ens permet no llençar els diners a les escombraries (literalment).

————————————————————————————–

*Quants bolquers fa servir un nadó?

  • ACABAT DE NÉIXER →  10/12 BOLQUERS /DIA 
  • 6 als 12 MESOS →  8/10 BOLQUERS /DIA
  • 12 als 24 MESOS →  6/8 BOLQUERS /DIA
  • MÉS DE 24 MESOS →  4/6 BOLQUERS AL DIA

Moltes gràcies per llegir-nos. Si aquest post t’ha resultat útil, comparteix!

Qualsevol dubte parlem! T’assessorem si ho necessites.

I si voleu compartir què us ha funcionat a vosaltres deixeu-nos un comentari. Gràcies!

perquè fer servir bolquers de tela. culets de tela

1 comentari a “PER QUÈ FER SERVIR BOLQUERS DE TELA?”

  1. Pingback: Premsa | CULETS DE TELA | Bolquers de Tela

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cistella de la compra